2014 West europe – Normandy tour

U Belgiji nas je dočekalo sunce.  Prva postaja Ghent.
Ghent je teže obići vlakom jer je kolodvor izvan centra pa ga nismo imali prilike razgledati na prijašnjim proputovanjima, zato nam je ovdje auto pružao idealnu priliku.

Zaobišli smo Bruxelles jer smo ga do sada već više puta obišli, kao i Brugges.

Antwerpen je zanimljiv radi luke koju danas dijeli s Rotterdamom, ima jedan od najstarijih zooloških vrtova koje u čak dva navrata nismo uspjeli posjetiti, te jedan od najljepših željezničkih kolodvora.

U Anwerpen smo se vratili par mjeseci nakon putovanja radi održavanja Royal De Luxe street performancea s divovskim lutkama.

Iz Belgije opet sjeverno prema Nizozemskoj

Ovo nam je bio prvi put da smo vlastitim kotačima kročili na Nizozemsko tlo, odnosno Holandijsko (razliku proučite na internetu).  Imali smo sliku vrlo opuštene i tolerantne zemlje, ali nam je na kraju dostigla vrh ljestvice zemalja u kojima je problematično spavati.   Navikli smo viđati NL tablice na starim, sklepanim kombijima po europi koji očito izbjegavaju kampove i putuju s malim budžetom, ali to je izgleda zato što su ih iz vlastite zemlje potjerali.
Divlje kampiranje je uglavnom “siva zona” u kojoj svi koji se pridržavaju nepisanih pravila i ne prave probleme, prolaze neopaženo, ali ovdje se samo kao vozač kombija osjećate kao ugrožena vrsta, s time da se u većini gradova nikakva motorna vozila ne simpatiziraju.  Glavno prijevozno sredstvo je bicikl, zatim bicikl i tek negdje 5. mjesto je javni prijevoz.  Ali uglavnom BICIKL!! svuda!!

Krenuli smo najprije u lov na vetrenjače, meni najdraže njače, odmah nakon uspinjača, pošto mrzim orahnjače i makovnjače.

Najbolje mjesto za vidjeti vetrenjače je Kinderdijk, a ako vam nije problem hodati koji kilometar, ne morate ništa niti platiti, samo pazi na proklete bicikle.

Razgledali smo Delft, mali, ali super gradić.

Pokušali smo ući u Haag, odnosno ušli smo i proveli par sati u prometu.  Ovo je bio prvi grad od kojeg smo morali odustati radi nemogućnosti parkiranja.  Postoje garaže s ograničenom visinom i to je to, ako ste previsoki, ne možete se parkirati nigdje u gradu.  ako odete iz centra, ne možete koristiti javni prijevoz jer se morate najprije pretplatiti na neke kartice.   Nije nemoguće, mogli smo se bolje organizirati, ali jednostavno s vremenom i potrošenim danom, živcima i gorivom, nismo imali više volje i emigrirali smo na jedno od ljetovališta izvan grada – Scheveningen.

Haag je moderan grad, neboderi sa svih strana, vrlo gust promet, široke prometnice, grad koji zahtjeva planiranje unaprijed, a mi smo ga debelo podcijenili.


Amsterdam je bio drugi najveći grad na putu i nismo ga podcijenili, istažili smo točno gdje trebamo spavati, gdje ćemo parkirati i kako ćemo stići do grada, a da pritom nikome ništa ne platimo.   Naravno stvari se u 3 godine koliko su stare neke informacije jako promjene i rašire, pa tako nismo bili jedini s idejom divljeg kampiranja uz centar grada.

U Cijelom Amsterdamu ne postoji besplatno parkiranje, osim jedno mjesto u jednom kvartu. Od tamo vozi trajekt (besplatno) u centar grada, a u okolici ima nekoliko shopping centara s cijenama znatno nižima od centra.  Zvuči predobro. U tom kvartu ima hrpa divljih kampera stranih tablica koji su očito naišli na iste informacije kao i mi,  samo što nisu pronjuškali dovoljno široko na nađu i nekolicinu razbijenih stakla i obijenih auta.    Pošto smo pred kraj puta, htio sam spustiti razinu stresa na minimum i jednostavno smo si za kraj prekrižili principe i priuštili kamp koliko god koštao.

Kamp je na kraju bio super. Imao je svoje koze i kokoši koje lutaju po parcelama, imao je svoj vrt sa začinskim biljem, zrakom se širila trava u tolikoj mjeri da svoju niste ni morali kupovati.


Amsterdam je grad idealan za provesti u društvu, po mogućnosti nekim koje je voljno s vama iznajmiti čamac kojim možete sami navigirati kanalima uz vino, pizzu i ostale substance jer osim da se bacite u rijeku, čamci su jedino sklonište od tiranije biciklista.

Biciklisti će ostaviti svoje bicikle bačene na nogostupu, zatim će vikati na vas jer ste prešli nogom na stazu kako bi izbjegli njihove bicikle.

Nakon par dana, napustili smo Amsterdam, te se polako uputili kući.
Na putu kroz Belgiju smo počeli gubiti ulje iz motora.  Rezervne brtve koje sam ponio sa sobom su bile za krivi model. Srećom u Liege-u postoji obiteljski dućan dijelovima za zračno hlađene VW-  Pascal Lophevre Ap  do čijeg broja i adrese nam je uspio doći Branimir Tomurad iz Zagreba    Liege je prilčno depresivan grad sam po sebi, a u industrijskoj zoni u ponoć postaje zona sumraka.  Ljudi teturaju po cesti, žene plešu gole u izlozima pod crvenim svijelom, svako malo netko ukomiran spava uz cestu.  Srećom nismo ovdje morali spavati jer nam je vlasnica dućana otvorila i prodala dijelove, pa smo odmah zbrisali.

KRAJ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>